С какво ни изненадва Nissan?

2013-12-31 17:53:00
С какво ни изненадва Nissan?
nissan.bg

Nissan Qashqai взе палмата на лидерството в клас кросоувър с повече от 2 млн. автомобила от 2007 г. насам и няма намерение да отстъпва първото място. Поне такива са индикациите, след като японският производител, който е основоположник на сегмента, дебютира с второто поколение Qashqai. Той е първият модел в продажба, базиран на новата CMF (Common Module Family) платформа на алианса Renault-Nissan, предлагаща изключителна инженерна ефективност.

 

Използвайки най-новото ноу-хау на Nissan за пътно поведение и управление, Nissan Chassis Control подобрява едновременно возията и управлението, като новото шаси използва разработките на суперавтомобила GT-R.

 

Цялостен пакет от иновативни технологии дава на водача ново усещане за сигурността на автомобила. От Nissan сега предлагат система, която се включва за избягване на челен сблъсък - Front Collision Avoidance. Чрез сканиране на пътя с помощта на вградена радарна система Qashqai осигурява три нива на помощ - звукова сигнализация, предупреждаваща водача, ако дистанцията спрямо предната кола се скъсява, ако водачът не реагира, системата автоматично прилага частично спирачно усилие и в краен случай колата сама спира.

 

Системата против заспиване Driver Attention Support поддържа вниманието на водача и в продължение на 10 минути изучава стила ви на шофиране. Nissan Safety Shield ще покаже на приборното табло предупреждение, ако завиете неволно от правия път, и ще ви нареди да направите почивка. Traffic Sign Recognition автоматично разчита пътните знаци чрез обърната напред камера, която ги "прожектира" върху дисплея на таблото.

 

 

Функцията за магистрали Lane Departure Warning засича дали започвате да излизате от лентата на движение. Другата система Blind Sport Warning използва монтирана отзад камера, за да открива скрити в мъртвитe точки от двете страни други автомобили. Новата двигателна гама на Qashqai е по-ефективна от всякога.

 

 

Всеки двигател използва турбо-компресор, за да се намалят работният обем, вредните емисии (едва 99 г/км) и разходът на гориво, като едновременно с това запазва отлична динамика. Въпреки добавянето на още оборудване инженерите работиха за намаляването на общото тегло и го свалиха с около 40 кг.

 

Практиката показва, че версиите с предно предаване повече се харчат, но производителите ще продължат да предлагат модела и с ALL-MODE 4x4-i със задвижване на четирите колела. Купувачите имат избор между 6-степенна механична или напълно новата Xtronic трансмисия.

 

Двигателната гама при лансирането на модела се състои от четири агрегата: два бензинови и два дизелови.1,2-литровият DIG-T (115 к.с.) е разработен специално за новия Qashqai. 1,6 DIG-T (150 к.с.) очакваме през лятото на 2014 г. Последната еволюция на отличения с различни награди дизелов двигател шестото поколение на 1,5 dCi с директно впръскване на горивото, е най-чистият и най-ефикасният мотор правен някога за Qashqai.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия